Милановић о афери у ХЕП-у: Типичан примjер криминалног немара

Танјуг
Милановић о афери у ХЕП-у: Типичан примjер криминалног немара

ЗАГРЕБ - Хрватски предсjедник Зоран Милановић коментарисао је данас најновију "гасну аферу" у Хрватској електропривреди (ХЕП) и поновио да је то типичан примjер "криминалног немара" и да је незаказивањем ванредне сjеднице сабора влада премијера Андреја Пленковића отворено стала на једну страну.

Сматра да за то вjероватно постоји разлог.

"Стајеш на нечију страну отворено… Разумијем њихове пориве и мотиве. С друге стране, ту је типични примјер криминалног немара, који не мора нужно бити кривично или казнено дјело, али заудара на то", рекао је Милановић новинарима у касарни Билогора.

Истакао је да је држава оштећена за неки износ због којег, како каже, неки од ових момака не устаје ни из фотеље.

"Крало се пуно више и мушкије. Нека се јаве па ћемо видјети. Нећу процедурално заузимати нечију страну, иако је лично заузимам, моји ставови су јасни”, казао је Милановић.

Осврнувши се на то што му, како каже, неки говоре да је саучесник у овој афери, истиче да то није коректно, јер му се поводом сазивања ванредне сједнице сабора још увијек нико није ни јавио.

“Разумијем њихов први порив, али можда су задовољни ониме што је речено на Одбору. Пленковић и ХДЗ више од тога очито ни не желе да кажу", навео је Милановић.

Додао је да је било пуно већих штета, али да то није никакав комплимент. Од једног некадашњег министра је, каже, чуо аргумент да се овим само умањила уштеда која је направљена.

"То је као да ти избијем око и кажем да ти је Бог дао два”, казао је Милановић, пренијела је загребачка Н1 тв..

Тврди да му је јасно шта се ту догађа.

"Неки људи се не подносе, не разговарају. Али, власт се штити, као и они који их штите....", додао је Милановић, који сматра да они који нису ништа предузели морају политички да одговарају.

“Ко год је знао, мора по заповедној одговорности да одговара.... Све је јасно овдје, ради се о кругу од неколицине људи - три до четири човјека", истакао је шеф хрватске државе.

О седмој седмици штрајка у правосуђу, Милановић каже да вјерује да ће штрајкачи бити сломљени и да немају капацитет да у штрајку остану дуже од још десет дана, јер немају новца.

"Вратиће се на посао, али неће радити, а ко им може дати отказ", рекао је Милаовић и истакао да не може ни да замисли да је премијер Андреј Пленковић игнорисао председника Врховног суда.

"Не жели са њим да разговара, јер га сматра ситним играчем, ситном бубом, којег је тамо поставио и не види користи од њега”, навео је Милановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана