Милановић: Нема веће увреде од нове кандидатуре Комшића

Срна
Foto: arhiva

ЗАГРЕБ - Хрватски предсједник Зоран Милановић рекао је данас, поводом најављене поновне кандидатуре Жељка Комшића за хрватског члана Предсједништва БиХ, да Комшић не може бити представник оних који га нису бирали.

-Комшић опет иде за члана Предсједништва. Може ли неко замислити већу увреду од тога? Хрвати не могу бити у страху да ће их бошњачка гласачка машинерија осакатити у парламенту - рекао је Милановић новимарима у Загребу.

Он каже да на путу заштите хрватског народа у БиХ стоји „пар људи који се боје да неће добити неки посао“, наводећи да је Хрватска „талац каријерних пројекција неколицине“.

-Сад причамо о фондовима ЕУ - рекао је Милановић и додао да је „против зулума који се уплићу у БиХ“, преносе хрватски медији.

Коментаришући изјаву мађарског премијера Виктора Орбана о наводним територијалним претензијама према Хрватској, Милановић је рекао да шеф мађарске владе „није опасност за Хрватску“, већ се бори за своју државу.

Он је рекао да су премијер Хрватске Андреј Пленковић и министар спољних послова Гордан Грлић Радман до јуче бранили Орбана, а сада га издају и нападају, што је, како је оцијенио, нељудско понашање.

-Орбан је премијер сусједне, пријатељске земље. Његове ситне опсесије са обалом дио су његовог репертоара. Он није опасност за Хрватску - рекао је Милановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана