Милановић: Нема оправдања за напад Русије на Украјину, али...

Tanjug
Foto: Arhiva

ЗАГРЕБ- Хрватски предсједник Зоран Милановић изјавио је данас у Лудбрегу да Хрвати већ 30 година слушају да у Хрватској маршију усташе и лекције и паметовање да смо, како је казао, "десничари" и "црњаци".

"Немојмо заборавити, има доста породица које су у рату биле на другој страни, које су се напатиле и чији су чланови убијени. Улазити у оправдања тога данас више нема смисла", рекао је хрватски предсjедник.

Додао је да се Хрватска као друштво увелико промијенила, да су Хрвати успјели да се помире и наставе да живе нормално.

"Када данас видим да канадски парламент овацијама устаје и тапше 95-годишњем припаднику С С дивизије из Украјине, онда се не питам 'јесу ли вам вране мозак попиле сада', него шта је све тај драги момак и господин радио у тој држави последњих 50 година. Слободно шетао? Како је уопште завршио тамо? Хиљаде таквих припадника најокорелије, најмрачније, најокрутније злочиначке организације нашло је уточиште на западу. За њих су усташе, нека се нико не увреди, 'каваљери'", навео је Милановић, пренео је хрватски портал Индеx.

Пред тим се, истиче, затварају очи, да би се обрачунавало на глобалној страни, а све везано за рат у Украјини коју је Русија напала, за шта нико не тражи оправдање јер оправдања нема.

"Али покушати замаскирати, ревитализацијом и оправдањем најцрњих злочина, најокрутнијих убица, то модеран западни свет за мене није и имаћу увек довољно петље и храбрости да се томе увек супродставим", поручио је Милановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана