Милановић Меркеловој: Неће доћи до рата на Балкану

Танјуг
Милановић Меркеловој: Неће доћи до рата на Балкану

Хрватски премијер Зоран Милановић изјавио је да неће доћи ни до каквих оружаних сукоба на Балкану у случају затварања њемачке границе за прилив избјеглица.

Он је додао да Хрватска може "пуно брже" затворити границу од Њемачке.

На захтијев новинара да коментарише изјаву њемачке канцеларке Ангеле Меркел, која је изразила бојазан да би затварање њемачке границе за избјеглице могло изазвати нове оружане сукобе на Балкану, Милановић је рекао да је она врло опрезна у изјавама, да увијек има "двије-три линије обране" те да је разумије.

"Међутим, не може Њемачка затворити границу. Хрватска ће то увијек направити пуно брже од Њемачке. (Неће бити) никаквих оружаних сукоба", рекао је Милановић у изјави за новинаре прије обиласка завршене дионице Јакушевец - Велика Горица, која се спаја на ауто-путу А11 Загреб-Сисак.

Њемачка канцеларка Ангела Меркел изразила је, на страначком скупу своје странке у понедјељак увече, бојазан како би затварање њемачке границе за избјеглице могло изазвати нове оружане сукобе на Балкану. Казала је да је мађарско затварање границе и преусмјеравање избјегличке руте преко Хрватске и Словеније показало да "треба мало" да дође до напетости и сукоба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана