Милановић: Косово је међународно призната држава

Танјуг
Foto: Архива

ЗАГРЕБ - Косово је међународно призната држава, Србија то не прихвата, али Хрватска се у ту политику не мијеша изјавио је хрватски предсједник Зоран Милановић.

Милановић је то рекао јуче у Петрињи на испраћају 37. хрватског контингента у НАТО операцију Кфор.

"Косово је међународно призната држава, Србија то не прихвата, и како ствари стоје, скоро и неће. Али ми се у ту политику не мијешамо, више од онога што смо учинили прије доста година, када смо признали Косово. Не зато да напакостимо Србији, јер тако не доживљавам спољну политику ни хрватско понашање у свијету, него да наградимо Косово за све оно што је прошло", рекао је Милановић на испраћају, саопштено је на званичној интернет страници предсједника Хрватске.

Милановић је припадницима хрватског контингента поручио да су професионалци који ће свој задатак и задатке обављати професионално и квалитетно.

„Надам се да ћемо ускоро у мањем и симболичком броју бити присутни и у мисији ЕУФОР-а у Босни и Херцеговини, од које нас држе на дистанци“, рекао је Милановић.

Оцијенивши то неприхватљивим и иритантним након двадесет и пет година, Милановић је рекао да о томе до сада нису размишљали, али да себи даје у задатак да то, како је рекао, "рашчистимо и да ми одговоре они који о томе одлучују - зашто нити један хрватски официр не може бити у тој мисији".

" Док не добијем одговор на то питање, нећу престати да га понављам", навео је Милановић.

Судећи према листи присутних овој свечаности у Петрињи није присуство и министар одбране Марио Баножић са којим је Милановић у сукобу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана