Милановић: Ја сам проклетник који мора говорити истину

Aгенције
Милановић: Ја сам проклетник који мора говорити истину

Загреб - Премијер Зоран Милановић је изјавио како мјере привлачења страних инвестиција о којима ће се расправљати у Влади неће бити радикалне, већ одлучне, напоменувши да се нико не може присилити да улаже у Хрватску.

"Мјере неће бити радикалне, оне требају бити одлучне", казао је Милановић одговарајући на питања новинара које су то радикалне нове мјере за привлачење инвестиција о којима ће се расправљати данас у Влади на позив прве подпредсједнице Владе и министра спољњих и европских послова Весне Пусић, јавља Хина.

Те мјере ће, додаје, бити примамљиви порески аранжмани; већ постоји закон о стратешким инвестицијама, јер потребно је на неки се начин "умилити" инвеститорима "но не можемо никога присилити да дође", појаснио је премијер.

На новинарски коментар да све речено већ постоји, Милановић је казао како "једино што још можемо направити је да се укине порезе, али то ипак не можемо".

Казао је како мисли да је био врло јасан кад је јуче изјавио како предсједник не мора увијек говорити истину, док он као премијер то увијек мора.

"Мислим да сам био врло јасан. Чак и ја сам у стању бити врло јасан. Наш посао није исти, ја сам проклетник који мора говорити истину", рекао је Милановић упитан да одговори на данашњу изјаву предсједника Иве Јосиповића да сви јавни дужносници требају увијек говорити истину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана