Милановић: Изетбеговић пакостан и покварен, Комшић паразит

Агенције
Милановић: Изетбеговић пакостан и покварен, Комшић паразит

ЗАГРЕБ - Предсједник Хрватске Зоран Милановић за лидера СДА Бакира Изетбеговића је рекао да је "пакостан и покварен", владу Андреја Пленковића је назвао издајничком, док је за Хрвоја Зекановића, представника Хрватског сабора, казао да је зли Мери Попинс која Хрватима у БиХ, као зла дадилја, сипа ракију у млијеко.

Индиректно је рекао за Жељка Комшића да је паразит.

Милановић је на конференцији за новинаре рекао да, када би се ријешио Изборни закон у БиХ, би највише изгубила "уска клика и камарила сарајевска", односно "Жељко Комшић и његова дружина који паразитирају на хрватском гласу".

"Бакир Изетбеговић не би изгубио, онда је представник Бошњака. Његова тврдња да је БиХ сигурна док су џамије пуне је чудна. Не мислим да је Хрватска сигурна ако су цркве пуне. Изетбеговић је пакостан и покварен, али он неће изгубити. У Хрватској ако ћеш бирати Србина, мораш се декларисати као Србин и губиш право бирати ХДЗ, ХНС, Мост итд. У БиХ није тако. Када Финци говоре о тим стандардима нека погледају своје. Хајде да то примијенимо у БиХ", рекао је Милановић.

На питање новинара који је интерес Хрватске у измјенама Изборног закона у БиХ, одговорио је иронично.

"Никакав. Мислим да то треба све распустити, ставит земљу на лер, оутсорсати, уствари монетизирати, дати другом да с тиме управља. Ово Хрвата из БиХ продати у робље. Шта ће нам то стварно? Немамо никакав одговор. Ако је то ваше питање то је мој одговор",  одбрусио је Милановић.

Приликом обраћања новинарима, објаснио је да његова изјава да "Хрватска треба блокирати улазак Финске у НАТО док се не усвоје измјене Изборног закона у БиХ" није уцјена, већ изнуда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана