Милановић и ХДЗ и даље најпопуларнији у Хрватској

Танјуг
Милановић и ХДЗ и даље најпопуларнији у Хрватској

ЗАГРЕБ- Према посљедњем истраживању Кробарометра за Дневник Нове ТВ најпопуларнији политичар у Хрватској је и даље предсједник Зоран Милановић, а најпопуларнија странка је Хрватска демократска заједница (ХДЗ).

О Милановићу позитивно мисли 48 посто грађана, а слиједи га градоначелник Загреба Томислав Томашевић о коме позитивно мишљење има 41 посто испитаних, док је на трећем мјесту предсједник опозиционог Моста Божо Петров са 40 посто подршке анкетираних.

Четврто место са по 35 одсто дијеле премијер Андреј Пленковић и његов бивши страначки колега Иван Пенава, сада на челу опозиционог Домовинског покрета и градоначелник Вуковара.

Када је о рејтингу странака ријеч - изненађења нема, па би на данас одржаним изборима ХДЗ освојио 29,1 посто подршке грађане, а најутицајнија опозициона СДП 13.9, што је нешто више у односу на прошли месец.

Истраживање је, међутим, показало да чак 79 посто испитаних грађана сматра да земља не иде у добром смјеру, 16 посто мисли супротно, а пет одсто је одговорило да не зна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана