Милановић честитао ХДЗ-у на побједи

Агенције
Милановић честитао ХДЗ-у на побједи

Загреб - Премијер Хрватске и предсједник Социјалдемократске партије (СДП) Зоран Милановић честитао је коалиционој листи окупљеној око опозиционе Хрватске демократске заједнице (ХДЗ) која је побиједила на недјељним изборима за Европски парламент, преносе агенције.

- Избори су неизвјесни. Очекивали смо нешто бољи резултат - рекао је Милановић синоћ на конференцији за новинаре у сједишту странке пошто је Државна изборна комисија (ДИП) објавила привремене резултате.

Он је рекао да је на политичарима да размисле “зашто су се људи оглушили о изборе” алудирајући на малу излазност, свега 20,7 одсто.

- Дали смо све од себе и борићемо се још јаче да наше поруке дођу до бирача - додао је Милановић.

Министар спољних послова и предсједник Хрватске народне странке, чланице владајуће коалиције, Весна Пусић изјавила је да се надала бољем резултату, односно да ће листа око СДП-а освојити шест умјесто освојених пет посланичких мјеста у ЕП.

- Изаћи ћемо за годину дана опет на изборе за ЕП, надам се да ћемо до тада бити успјешнији у презентацији наше политике бирачима, али и да ће они препознати важност тих избора - нагласила је Пусићева на заједничкој конференцији за новинаре у сједишту СДП-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана