Милановић: Блокирати улазак Финске у НАТО док се не промијени Изборни закон БиХ

Агенције
Милановић: Блокирати улазак Финске у НАТО док се не промијени Изборни закон БиХ

ЗАГРЕБ - Предсједник Хрватске Зоран Милановић данас је након конференције "Хрватска какву требамо - зеленим развојем против климатске кризе" у Загребу, казао да Хрватски сабор треба блокирати улазак Финске у НАТО док се не промијени Изборни закон у БиХ.

Милановић је инсинуирао да не подржава улазак Финске у НАТО, назвавши то "опасним шарлатанством".

-Међутим, не можемо рећи не. Нама је Финска важнија од Хрватске и Хрвата у БиХ, јел'. Што се мене тиче, нек уђу у НАТО, нек пикају бијесног медвједа пенкалом у око. Али док се не ријеши питање изборног закона, док се не натјера (лидера СДА) Бакира Изетбеговића да се промијени Изборни закон, Сабор не смије ратификовати ничији приступ у НАТО - рекао је Милановић.

Додао је да му је „жао што се то слама на узорној држави као што је Финска“, али да је то "хрватски историјски сребрни метак".

-Хоћете у НАТО? Нема проблема, таман имамо довољно времена. За Финску је то витално питање, и за нас је хоће ли у Херцеговини хрватског представника бирати Хрвати. Е сад ће то чути људи који иначе не би чули. Јер овога је доста - додао је Милановић.

Закључио је да ће се сад "Хрватска наплатити" када су ове ствари у питању.

-Ми не тражимо да Финска или Шведска промијене име у „Икеа“, него да само кажу Американцима да се ово ријеши. За мене је то витални национални интерес, државе, нације и народа. Да БиХ буде уређена држава. Онда ће Загреб навијати да БиХ буде у ЕУ - закључио је хрватски предсједник.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана