Милановић: Био сам Комшићев јаран, када сам видио да је џепарош и лопов - довиђења

ГС
Foto: Архива/Агенције

ЗАГРЕБ- Предсједник Хрватске Зоран Милановић данас је изјавио да ће на самиту НАТО-а ставити вето на улазак Финске у алијансу док не буду ријешена питања Хрвата у Босни и Херцеговини.

"Ми имамо једну страну која је издајничка, људи с приватним мотивима плус што ме мрзе. То ће морати објаснити јавности. То ће бити притисак на Хрватску, ови су купљени", рекао је Милановић.

За Владу Хрватске је рекао да је издајничка.

"Издају Хрвате у БиХ, а тај народ тамо тражи јако мало, само основе, државу гдје се поштују национална права. У БиХ се очекује да се игнорише чињеница да постоје Хрвати, Срби и Бошњаци па да Бошњаци могу прегласати Хрвате. За ово смо се припремали, попићемо их интелектуално, мене неће сломити. Играју на издајничку владу. Ја не желим бити симпатичан у Бриселу, није ме брига, то су тамо безвезњаци", рекао је Милановић.

Казао је како је 2014. одбио мјесто у Бриселу јер му је "било неугодно отићи на плату од 20.000 евра."

"Ови дани су јако важни, не одустајем од свог става, знам да га већина Хрвата подржава. Ја се борим мирним средстивма, то су наша витална права, то је пола милиона Хрвата у БиХ. Ја сам, рекао је Удбашенковић, (члан Предсједништва БиХ Жељко) Комшићев јаран. Ја сам то био, људима приступам наивно. Кад сам видио да је џепарош и лопов, довиђења", рекао је.

Казао је да нема везе с Русијом и да је Москва агресор у рату против Украјине.

"Они играју своју игру, они су агресор у овом рату, а ми имамо клику на власти”, казао је додавши да се не боји ни Русије, нити Украјине, преноси Klix.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана