Милан Узелац: Издржаће Удбина - пребродићемо карантин

Г.С.
Милан Узелац: Издржаће Удбина - пребродићемо карантин

Удбина - У општини Удбина, једној од личких општина у којој данас живи бројно српско становништво, регистровано је 11 заражених особа, за само неколико дана, док се налази чекају за око четрдесет узетих узорака.

Улице су празне и све је стало, људи су уплашени, али још увијек нема мјеста паници, каже у ексклузивној изјави за бањалучку ЕЛТА телевизију замјеник начелника општине  Удбина и начелник кризног штаба ове личке општине - Милан Узелац.

“Као што сте вјероватно већ упознати, наше мјесто је прије неколико дана задесила права епидемија вируса корона. Јер, сложићете се, једанаест обољелих, у само пар дана, у тако малом мјесту, је стварно пуно. Наиме, након првог обољелог од корона вируса, још прије шест дана, у јако кратком року дошло је до оболијевања још лица. Ми смо били принуђени, Удбину ставити у строги карантин”, каже Узелац.

На снази је тренутно строги карантин за подручје читаве општине. Нико не може напуштати Удбину, а они који уђу више не могу изаћи. Улице су пусте, нигдје нема никога,  људи су уплашени, телефони стално звоне, многи страхују од могућности да су били у контакту са неким од заражених, додаје Узелац

Сада је најважније то,  да вирус није ушао у Дом за старије особе у којем се налази 75 корисника. “Ми смо као кризни штаб имали задатак, и у њему смо надам се успјели, да у Удбини, упркос свему, данас ради трговина, ради доктор, ради Старачки дом, ради “Водовод”, ради Комуналац, живот се ипак некако окреће.” истиче Узелац.

Радује га, каже, подршка која њему као замјенику општине, и мјештанима Удбине стиже ових дана са свих страна. “Сваки позив и поруку подршке сматрамо важним, јер тада знамо да нисмо заборављени. То је тренутно  једини начин на који нам се може помоћи. У карантину смо, али ћемо издржати.  Захваљујем се свима у Бањалуци и Републици Српској који су протеклих неколико дана слали поруке подршке. Надам седа ћу се из Лике убудуће јављати само са добрим вијестима.”  закључио је јављање за емисију Кафа у 5 бањалучке Елта телевизије, Милан Узелац, замјеник начелника општине и шеф кризног штаба општине Удбина. (Elta TV)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана