Милан Бандић: Због Милановића сам био на седативима

Агенције
Милан Бандић: Због Милановића сам био на седативима

Загреб - Градоначелник Загреба Милан Бандић рекао је јуче пред Општинским грађанским судом да је неколико дана узимао седативе због оптужби премијера Зорана Милановића да је умијешан у корупцију.

Пред судом у Загребу одржана је расправа поводом Бандићеве тужбе против Хрватске радио-телевизије, која је пренијела изјаве премијера Милановића да је Бандић умијешан у корупцију.

Бандић, који је доведен у суд у пратњи неколико судских полицајаца, изведен је из Реметинца на сопствени захтјев и на рукама није имао лисице. На суд је убрзо након Бандића дошао и Милановић, који је на суђење позван као свједок. Адвокат ХТВ-а на почетку суђења рекао је да нема питања за премијера.

- Премијер није наш доказни приједлог, већ приједлог господина Бандића те ће он постављати питања - казао је адвокат ХТВ-а.

Премијер је на питање треба ли му пустити спорни снимак због којег је Бандић тужио ХТВ казао да нема искуства с таквим стварима те да је на суд дошао, јер му је дужност да свједочи. Потом је у судници пуштен снимак интервјуа у којем Бандића повезује с причама о корупцији и клијентелизму. Милановић је потврдио да је он рекао о Бандићу оно што се види на снимку ХТВ-а. Испитивање премијера трајало је само десет минута након чега је Милановић у пратњи обезбјеђења напустио судницу.

Бандић Милановићу није поставио ниједно питање.

Након испитивања Милановића на клупу за свједоке сјео је подносилац тужбе Бандић, који је рекао да га је та изјава повриједила као човјека, али и институцију градоначелника коју обавља. Бандић је изјавио да је након тога неколико дана узимао седативе, да су му сарадници окренули леђа и да се осјећао понижено и увријеђено. Бандић тражи 120.000 куна одштете од ХТВ-а због преношења Милановићевих изјава којима га је, како тврди, оклеветао и увриједио. Бандићев адвокат ХТВ-у замјера што се ниједним коментаром није оградио од Милановићевих "срамотних изјава".

Хапшење

Милан Бандић је рекао да није случајно да је само двије седмице прије овог суђења он ухапшен. Казао је да не жели ништа да тврди, али да сумња да су те двије ствари повезане. Најава пресуде заказана је за 1. децембар ове године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана