Милачић: Учесници протеста бране Црну Гору, Ђукановић је уништава

Срна
Милачић: Учесници протеста бране Црну Гору, Ђукановић је уништава

ПОДГОРИЦА - Лидер опозиционе странке Права Црна Гора Марко Милачић изјавио је данас да у Црној Гори влада отворена диктатура, истичући да учесници протеса широм земље због усвајања спорног Закона о слободи вјеорисповијести бране и чувају Црну Гору, а да је предсједник Црне Горе Мило Ђукановић уништава.

“Ово је борба између добра и зла, ово је борба за и против Његоша. Ми смо Ђукановићу, достојни насљедници Петра Другог Петровића Његоша, ми смо достојни насљедници наших великих предака. Ми бранимо Црну Гору, ми бранимо понос Црне Горе. Ми је чувамо, а ти је уништаваш”, изјавио је Милачић новинарима послије пуштања на слободу из притвора у Подгорици, у који је одведен данас по доласку на подгорички аеродром из Београда.

Он је поручио да је ухапшен 24 сата након што је Права Црна Гора поднијела кривичну пријаву против Мила Ђукановић.

“Подигли смо кривичну пријаву јер је Ђукановић починио два кривична дјела - изазивање националне, расне и вјерске мржње, као и изазивање панке и нереда. Дакле, он је тај који је у домену кривчне одговорности”, рекао је.

Каже да је отишао у Београд на позив студената београдског Правног факултета како би испред Цркве Светог Марка говорио на скупу подршке вјерницима у Црној Гори, додајући да се у Београду састао и са српским патријархом Иринејом.

Милачић је рекао да у Црној Гори влада отоворена диктатура и да, како тврди, хапсе и легитимишу младе људе по читавој Црној Гори.

Према његовим ријечима, ових дана у Црној Гори ухапшено је много опозиционих активиста, укључујући и оне чија имена нису позната јавности нити су објављивана, али су зато позната у Правој Црној Гори.

Нагласио је да то што се дешава нема везе само са Црном Гором, ни са СПЦ у Црној Гори, ни са СПЦ уопште, већ, како је рекао, има везе са православљем, са регионом и са стабилношћу региона.

Милачић је предсједнику Црне Горе поручио да је вријеме његове владавине завршено.

“Мило Ђукановићу, рекао сам данас приликом хапшења и поновићу, готов си. Схваташ да више не контролишеш Црну Гору. А када неко то схвати, нарочито неко ко је навикао да контролише све, он мора бити много нервозан”, казао је, између осталог, Милачић.

Милачић тврди и да је Ђукановић човјек који је за кратко вријеме изгубио моћ, додајући да он можда још увијек није изгубио институционалну моћ, али је зато изгубио моћ у симболичном смислу, што је много важније.

“Код сваког диктатора, не пада прво институционална моћ, већ симболичка. Прво пада страх, а онда институција”, рекао је лидер Праве Црне Горе. истичући да је сада потребно јединство српског народа на свим нивоима у региону.

Милачић сматра и да Ђукановић може, али неће да смири ситуацију у Црној Гори.

“Није он неискусан политичар, није он човјек који не умије да смири ситуацију, као што је црква и митрополија зрелим приступом релаксирају. Али Ђукановић жели инциденте и дијели шљемове и гас маске...Очигледно схвата да нема одговор на ово што се дешава овако мирно, толерантно, достојанствено и величанствно”, рекао је.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана