Милачић: Буђење народа и слободе

Срна
Милачић: Буђење народа и слободе

БАЊАЛУКА - У Црној Гори се данас брани православље и буди народ и слобода, након усвајања антиуставног и антицрквеног Закона о слободи вјероисповијести, који представља директан напад на Српску православну цркву /СПЦ/ и удара на наљеђе Светог Василија Острошког, истиче предсједник опозиционе “Праве Црне Горе” Марко Милачић.

“Одједном, када се нико није надао, када је безбожничка власт ударила на Бога, када су нас ударили гдје је најболније, ми смо пробудили највећу слободу”, рекао је Милачић вечерас за АТВ.

Он је нагласио да се у Црној Гори данас бије битка која је далеко изнад овог срамног закона, који, како наводи, црногорски предсједник Мило Ђукановић никако није могао да уради сам.

Милачић каже да је власт у Црној Гори урадила све да осујети буђење народа и слободе у Црној Гори, али у томе није успјела, јер су им се ова дешавања вратила као бумеранг.

“Не могу се играти са Богом и гурнути га под тепих слављем новогодишњих празника”, каже Милачић.

Према његовим ријечима, ово што се дешава у Црној Гори није се дешавало никада у њеној новијој историји.

“Све остало што смо имали у претходне три деценије не може се упоредити са овим”, истиче Милачић.

Он је позвао власти Црне Горе на разум и поручио да ће грађани бити поред својих бадњака и позивати на мир, а опозиција дати све од себе да заштити сав народ у Црној Гори.

Милачић је рекао да располаже информацијама да се тренутно широм Црне Горе у протестној шетњи са литијама налази 100.000 грађана и захвалио народу у Републици Српској што се солидарише са браћом у Црној Гори, окупљањем и молебаном у црквама.

У Црној Гори је усвојен Закон о слободи вјероисповијести који предвиђа да држава постаје власник свих вјерских објеката изграђених до децембра 1918. године уколико се не утврди да је нека од вјерских заједница стварни власник.

Усвајање тог закона наишло је на отпор вјерника СПЦ у Црној Гори због чега су организовани масовни протести широм земље, као и у појединим градовима у Републици Српској и Србији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана