Мијоловић-Дукић: Гадљиво гледати ХРТ који воде Срби

Срна
Мијоловић-Дукић: Гадљиво гледати ХРТ који воде Срби

Ријека - Предсједнички избори у Хрватској све више доводе до вербалних шовинистичких испада - посљедњи скандал је иступ предсједника Заједница жена "Катарина Зрински" Приморско-горанске жупаније Росанде Мијоловић-Дукић којој је "гадљиво гледати Хрватску телевизију /ХРТ/ коју воде Срби".

Дукићева је, као реакцију на дуел предсједничких кандидата на ХРТ-у, написала да је прва ствар коју би учинила када би дошла на власт била "рушење  црвене телевизије да никада више Срби у Хрватској не хараче по њеним светињама".

Она је извријеђала водитеље и новинаре ХРТ-а који су учествовали у тој емисији.

Посебно се окомила на водитељку Данијелу Трбовић за коју је рекла да "не воли ништа што је хрватско и да би пријавила Анту Готовину", те да је била у вези са позоришним редитељем Оливером Фрљићем "који пљује по Хрватској" /Фрљић је  на мети десних кругова у Хрватској/.

"Зар на ХРТ-у нема ни једног водитеља који је Хрват", написала је на  фејсбуку Дукићева, алудирајући  и на новинара Александра Станковића, који је такође био један од водитеља те емисије.

Медији су пренијели да се ХДЗ-ов кандидат за предсједника Хрватске Колинда Грабар Китаровић оградила и од овог иступа.

Недавно је омладина ХДЗ-а напала Вараждинце зато што су већински дали подршку Иви Јосиповићиу као кандидату за предсједника Хрватске, уз оптужбе да је Вараждин град "југосмрадова и комуњара".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана