Месићу робија због вријеђања страних радника

Срна
Месићу робија због вријеђања страних радника

ЗАГРЕБ- Општински кривични суд у Загреб данас је неправоснажно осудио тридесетпетогодишњег Јураја Месића на 10 мјесеци затвора због вријеђања страних радника, а изрекао му је и безбједносну мјеру лијечења од алкохола и дроге.

Ријеч је о мушкарцу који је почетком године на снимцима малтретирао стране раднике. На једном снимку, малтретирао је достављача хране страног поријекла, а на другом вербално вријеђао тамнопутог мушкарца.

У суду је Месић рекао да није објавио снимке на друштвеним мрежама, те да не прихвата кривично дјело које му се ставља на терет, преносе хрватски медији.

-Није упитно да сам ја снимио тај видео, али не признајем то као кривично дјело. У животу нисам користио друштвене мреже, једино апликацију „Телеграм“. Могуће је да сам те материјале прослиједио пријатељима, али их нисам јавно објавио - рекао је Месић.

Он је истакао да га терете за јавну објаву, али да не зна шта је упитно у самом снимању.

-Сматрам да сам ја жртва у овом случају. На мене је покренут медијски линч почевши од морбидних наслова, до коментара који су били пуно гори од оног што сам ја снимио - навео је Месић у суду.

Према налогу суда, Месић мора да плати и 150 евра судских трошкова и 663 евра за вјештачење, те сваке друге и четврте сриједе у мјесецу мора да се јави у надлежну Полицијску станицу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана