„Мерцедесом“ се забио у људе на паркингу тржног центра у Загребу

ГС
Foto: Индекс

ЗАГРЕБ - „Мерцедес“ којим је управљао 23-годишњак синоћ се на паркингу „Супернове“ у загребачком несељу Бузин забио у више пјешака, а потом налетио и на паркиране аутомобиле и том приликом повријеђено је пет људи.

Повријеђеним особама је указана љекарска помоћ у здравственим установама на подручју Града Загреба, а како сазнаје Индекс, једна особа је животно угрожена.

Полицијска управа загребачка саопштила је да је „мерцедес“ загребачких регистарских ознака налетио на три пјешака и један аутомобил који се потом одбио на још један аутомобил. Осим троје пјешака, озлијеђене су и двије особе које су се налазиле у аутомобилу на којег је 23-годишњак налетио.

Навели су да се несрећа догодила због неприлагођене брзине те да је возач под надзором полиције и да је у току криминалистичко истраживање.

Брзо су стигла прва кола Хитне помоћи, а потом су позвана још три возила Хитне.

Једна особа налазила се испод аутомобила и ослободили су је радници Хитне помоћи.

Убрзо су стигли и ватрогасци.

До несреће је, како су испричали свједоци за хрватске медије, дошло док је возач „мерцедесеом“ дивљао по паркингу трговачког центра. Јурио је, турирао и изгубио контролу над возилом и забио се равно у људе, а онда и у аутомобиле који су били на паркингу. Чини се како се радило о својеврсним утркама на паркингу шопинг-центра те да су настрадали људи посматрали јурњаву.

Возач „мецедеса“ је изгубио контролу над аутом док је убрзавао и залетио се у групу људи. Ударац је био толико снажан да су људи летјели кроз ваздух.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана