Менаџер општине Будва саслушан због тробојке

Срна
Менаџер општине Будва саслушан због тробојке

Будва - Менаџер општине Будва Мило Божовић позван је на информативни разговор у Одјељење безбједности Будва јер је јутрос на својој породичној кући у центру града, на Дан незавиности Црне Горе, истакао народну српску тробојку дужине четири метра.

Божовић, који је функционер Нове српске демократије, одазвао се позиву, наводећи да није прекршио закон јер та застава коју је истакао званично није ничија државна застава, те да је ту стару црногорску заставу истакао на основу припадности српском народу.


Божовић је поновио у полицији да нема намјеру да са своје породичне куће скида српску заставу.

"Застава остаје ту гдје је, немам намјеру да је скидам данас са куће. Ако држава има проблем са традицијом, нека ствар процесуира и написмено то потврди", рекао је Божовић Срни.

Он је додао да је чување српске традиције примарни циљ друштва које трпи енормни притисак од про-НАТО режима.

"Овај чин подстакнуће многе грађане да пруже отпор репресији коју су трпјели годинама и под којом се, нажалост, и даље налази српски народ у Црној Гори", рекао је Божовић који је на информативни разговор позван у 16.00 часова.

Будванска општина има нову власт након локалних избора, у којој је и Нова српска демократија.

Тада је са власти у Будви смијењена Демократска партија социјалиста, а многим бившим будванским функционерима суђено је због криминала, међу којима су и бивши предсједник државне заједнице Србије и Црне Горе Светозар Маровић, његов брат Драган и син Милош.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана