Медојевић поднио оставку

Тањуг
Foto: Вибер

ПОДГОРИЦА - Лидер Покрета за промјене, чланице владајућег ДФ-а, Небојша Медојевић, поднио је данас оставку на посланичко мјесто у Скупштини Црне Горе незадоволјан функционисанјем владе Здравка Кривокапића.

Медојевић је то саопштио на конференцији за медије уз низ критика изречених на рачун владе и премијера.

"Тиме су се стекли услови да ја испуним своје обећанје које сам дао приликом избора владе. Ја данас подносим оставку на посланичко мјесто у парламенту",  навео је Медојевић.

Он је рекао да је Кривокапићева влада показала да није влада реформи ни дисконтинуитета, пренијели су подгорички медији.

"Ако за шест месеци нису показали резултате, неће их ни показати. Циљ владе је уништење ДФ-а. Владом владају тајни центри моћи",  казао је Медојевић и истакао да је актуелна влада основана у договору са предсједником Милом Ђукановићем.

Навео је да влада игнорише парламент и да је очигледно да премијер Кривокапић жели да сам са министрима доноси одлуке.

Тврди да се шест месеци троши новац без контроле, те да је предложени буџет нетачан и већ пробијен, а од посланика се очекује да гласају за њега.

Рекао је и да нема информације о томе да је постигнут договор лидера ДФ-а са митрополитом СПЦ Јоаникијем о гласању за Буџет и реконструкцији владе.           
 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана