Медојевић: Одговорност за шверц на Кривокапићу и Абазовићу

Тањуг
Foto: Pogled.me

ПОДГОРИЦА - Лидер Покрета за промјене, чланице Демократског фронта, Небојша Медојевић прозвао је данас одлазећег премијера Здравка Кривокапића и потпредсједника владе у техничком мандату и актуелног мандатара Дритана Абазовића да су одговорни за интензивирање шверца кокаина и цигарета.

Медојевић је поручио да је за време владе Кривокапића и Абазовића, који је и координатор сектора безбједносних служби, интензивиран шверц кокаина и цигарета упркос интензивираног међународног притиска, посебно од стране САД и Велике Британије.

"Поред објективне политичке одговорности, мора се констатовати и јасан недостатак политичке воље да се у Црној Гори покрену поступци против шефова ових криминалних организација. И поред чињенице да је Европол доставио нашој полицији и СДТ, преко два билиона порука које су шефови и чланови ових криминалних организација размијенили преко апликације СКY, нико од тих мафијаша није ухапшен нити оптужен", навео је Медојевић и још једном позвао Абазовића да врати мандат за састав нове владе који му је, како је рекао, противуставно и нелегитимно дао управо "дон црногорске мафије".

Враћањем мандата Абазовић би, каже, отворио уставну могућност за формирање техничке владе за припрему избора, на коју "нарко мафија и дуванска мафија неће имати утицај".

Та чињеница, истиче, отвара основану сумњу да су Кривокапић и Абазовић намјерно пропуштали да предузму неопходне активности и реформе које би довеле до стварања политичких, па онда и институционалних, претпоставки за процесуирање одговорних за овај тешки криминал.

Медојевић наводи да основано сумња да су активности Кривокапића и Абазовића биле мотивисане конкретном материјалном користи или уценама од мафије.

"А највероватније и једно и друго. Страх од мафије и незајажљива љубав према новцу од Кривокапића и Абазовића су направили саучеснике ових транснационалних криминалних организација и они су својим нечињењем, у суштини обезбјеђивали логистику и повољно системско окружење за интензивирање шверца", навео је Медојевић.

Истиче да суочени са недостатком политичке воље, знања, храбрости Кривокапића и Абазовића да искористе међународну подршку и информације и материјалне доказе које су добијали од партнерских служби, међународни фактор је преко својих медија искористио да пласира доказе против високо позиционираних чланове криминалних организација у институцијама власти.

"Прва на реду је Весна Меденица која је скоро 20 година била прва личност црногорског тужилаштва и правосуђа, за коју су објављени докази о њеној директној умјешаности у шверц кокаина, цигарета, пружања помоћи опасним криминалцима и ко зна још којим најтежим кривичним дјелима", написао је Медојевић на Фејсбуку.

За очекивати је, истиче, да се објављивање доказа о умјешаности великог броја високих функционера АНБ, полиције, тужилаштва, судова, владе, ДПС и сателитских странака појави у доказима добијеним од Европола.

"Медијски и политички притисци који ће долазити са стране, и ћутање и блокада политичких процеса поваћати тензије и нестабилност у земљи", каже Медојевић и додаје да ће коалиција Абазовића и лидера СНП Владимира Јоковића са мафијом и формирање кокаинске и дуванске владе само додатно погоршати ситуацију.

"Државна мафија, коју је формирао ДПС, ће преко своје владе наставити да блокира неопходне реформе и привођење правди ових опасних криминалаца", написао је Медојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана