Медојевић: Могућа дезинтеграција Црне Горе

Срна
Foto: Принтскрин

ПОДГОРИЦА - Лидер Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић покушава да направи антисрпску владу, што може водити дезинтеграцији Црне Горе, изјавио је један од лидера Демократског фронта (ДФ) Небојша Медојевић.

Медојевић је рекао да би Абазовићу у евентуалном разговору поручио да ће бити одговоран за дезинтеграцију Црне Горе, да покушава да направи антисрпску владу и да ће то довести до хомогенизације српског политичког фактора и радикализације политичких захтјева.

"Можда је то циљ Абазовића, као етничког Албанца, да направи што је направио Стипе Месић, да каже - ја сам био предсједник Владе Црне Горе и послије мене Црна Гора не постоји", рекао је Медојевић на конференцији за новинаре у Подгорици.

Он је навео да још није добио званични позив Грађанског покрета УРА за разговоре о изласку из политичке кризе и додао да ће неколико дана бити ван Црне Горе и да ће се евентуалном позиву одазвати након тога.

Говорећи о нестанку цигарета из Луке Бар, односно њене слободне зоне, Медојевић је истакао да ниједан шлепер са цигаретама није ушао или изашао из Луке Бар током евакуације због дојаве да је постављен експлозив, додајући да директор Управе прихода и царина Црне Горе Милена Петричевић обмањује јавност.

Медојевић тврди да је, заједно са цигаретама, нестала и непозната количина кокаина, те поновио оптужбе да "актуелна власт стоји иза шверца".

"То ће престати када се формира влада од људи који не примају новац од шверцера цигарета и кокаина", рекао је Медојевић, који је предсједник Покрета за промјене.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана