Медојевић: И Абазовић био против устоличења митрополита

Срна
Медојевић: И Абазовић био против устоличења митрополита

ПОДГОРИЦА - Лидер Покрета за промјене Небојша Медојевић изјавио је да је полиција имала наређење да не спријечава постављање гума и барикада на путу Подгорица-Цетиње у дану устоличења митрополита Јоаникија.

Медојевић је за подгоричку Побједу рекао да је, осим директора Управе полиције Зорана Брђанина и министра унутрашњих послова Сергеја Секуловића, и потпредсједник владе Дритан Абазовић био против устоличења на Цетињу.

"Истина је да је Дритан Абазовић читав дан и ноћ убјеђивао митрополита и патријарха да одустану од устоличења на Цетињу", навео је Медојевић.

Лидер Покрета за промјене је рекао и да има поуздану информацију да су Кривокапић и Абазовић гарантовали Милу Ђукановићу да се устоличење неће одржати.

Медојевић је рекао да је лажна вијест да су западне амбасаде утицале на премијера Здравка Кривокапића да не смјењује министра Секуловића и Брђанина у вези са немирима на Цетињу на дан устоличења митрополита Јоаникија.

Он је позвао медијски концерн Вијести да каже који представник и које амбасаде су тражили да се не смјењују челници безбједносног сектора.

"Ниједан дипломата није звао Кривокапића и тражио да не смјењује Секуловића и Брђанина. То је ординарна лаж Жељка Ивановића. Нека каже једно име", рекао је Медојевић за подгоричку Побједу, коментаришући информације да западне амбасаде не дају да се смењују челници безбједносног сектора у Црној Гори.

Лидер ПзП, чланице парламентарне већине, је открио да је на другом састанку лидера већине са владом и дијелом безбједносног сектора у понедјељак, Кривокапић обећао лидерима ДФ-а да је смјена Секуловића у парламенту извесна.

"У једном моменту је чак казао ида је послао парламенту захтев за разрешење Секуловића и по ко зна који пут нас преварио", рекао је Медојевић.

Говорећи о првом састанку у ноћи између суботе и недјеље, Медојевић је открио да је премијер Кривокапић рекао Андрији Мандићу и Милану Кнежевићу да је у току државни удар у самој влади и да министар и директор полиције неће да спроведу одлуке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана