Медојевић: Ђукановић се враћа због имунитета

Агенције
Медојевић: Ђукановић се враћа због имунитета

Подгорица - Лидер “Покрета за промјене” Небојша Медојевић каже да предсједник ДПС Мило Ђукановић, уколико се врати на неку државну функцију, то ради због имунитета, преносе агенције.

Медојевић је рекао да нема никакве дилеме да је Ђукановић “корумпирани политичар и аутократа, који има снажне везе са организованим криминалом”.

- Дилеме нема, ако се Ђукановић врати на неку од високих државних функција, то ради због имунитета - написао је он на свом “Фејсбук” профилу.

Ђукановић раније није искључио могућност повратка на премијерску функцију или кандидатуре на предсједничким изборима, додајући да ће ДПС донијети коначну одлуку о томе.

Послије октобарских избора 2006. године, Ђукановић је препустио премијерску функцију Жељку Штурановићу, да би се 29. фебруара 2008. вратио на чело извршне власти.

Лидер Демократске партије социјалиста функцију премијера поново је напустио у децембру 2010. године, када га је на тој позицији наследио Игор Лукшић.

Медојевић, који је и члан Предсједништва Демократског фронта, изразио је очекивање да партије мањинских народа неће подржати коалицију предвођену ДПС-ом.

- Ако мањине за прљаве паре мафије подрже Ђукановића, та влада неће трајати дуго, јер неће моћи да заустави банкрот јавних финансија и неће моћи да испуни услове Европске уније - казао је он.

На изборима у Црној Гори 14. октобра, коалиција коју предводи ДПС добила је највише гласова, али недовољно за поновно освајање апсолутне власти, због чега је кључ за формирање будуће владе у рукама странака мањинских народа.

Коалиција Европска Црна Гора освојила је 39 посланичних мандата, а за формирање Владе потребан је 41, због чега је подршку тражила код Бошњачке странке која има три мандата, односно Хрватске грађанске иницијативе и двије албанске националне партије са по једним мандатом.

То је први пут након избора 2001. године да коалиција, коју предводи ДПС, није освојила апсолутну власт у Црној Гори.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана