Медојевић: Абазовић да врати мандат

Танјуг
Foto: Aрхива

ПОДГОРИЦА - Један од лидера Демократског фронта Небојша Медојевић позвао је данас одлазећег потпредсједника владе и мандатара Дритана Абазовића да врати мандат, јер је, како је поручио, криза у Црној Гори је сувише озбиљна и дубока и тражи другачије лидере.

„Дритан треба да врати мандат. Криза је сувише озбиљна и дубока и тражи лидере који могу да уједине нацију, поврате повјерење грађана у сопствене могућности, институције и вијеру у будућност“, написао је на свом фејсбук профилу Медојевић, који је и предсједник Покрета за промјене.

Поручује да Абазовић то није.

„Дритан и његов експерименти са слабом владом насталом преваром бирача и прекрајањем изборне воље, то нису. Напротив“ навео је Медојевић.

Упозорио је да је, како каже, вријеме политичког шибицарења прошло.

Указао је да стање у земљи захтјева одговорност, озбиљност, искуство, патриотизам и велику пожртвованост.

„Народу треба рећи истину, ма колико она била непријатна и болна. Влада националног јединства треба да буде храбра и поштена и да има нулту толеранцију према корупцији, ратном профитерству, лоповлуку, шверцу и криминалу“ написао је Медојевић.

Поручио је да само таква влада најширег националног консензуса има шансе да проведе овај, како наводи, "полупани и опљачкани брод, са посвађаном посадом кроз Сциле и Харибде и олује стварања новог свјестког поретка“.

Актуелна влада Здравка Кривокапића је у техничком мандату пошто јој је изгласано неповерење у парламенту почетком фебруара.

Абазовић је од предсједника Мила Ђукановића добио мандат за формирање мањинске владе на основу тврдњи да има парламентарну већину.

Позив да Абазоић врати мандат јуче је упутио и вршилац дужности предсједника црногорске Скупштине Страхиња Булајић.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана