Међу ухапшенима због сарадње са кавчанима у Црној Гори бивши и садашњи полицајци

ГС
Међу ухапшенима због сарадње са кавчанима у Црној Гори бивши и садашњи полицајци

ПОДГОРИЦА - Некадашњи командир подгоричке полиције Иван Стаматовић ухапшен је у акцији Специјалног полицијског одјељења (СПО) којом руководи Специјално државно тужилаштво (СДТ), док инспектори и даље трагају за његовим суспендованим колегом Небојшом Бугарином.

Стаматовић је радио у сектору којим је руководио бивши помоћник директора Управе полиције Зоран Лазовић, јавља Танјуг.

Међу ухапшенима су и бивши полицијски специјалац Владимир Бајчета и службеник Управе полиције Милан Поповић, који је радио у которској полицији. Бајчета је бивши тјелохранитељ Душка Шарића, рођеног брата наводног шефа балканског нарко картела Дарка Шарића. Службеници Специјалног полицијског одељења, према истим информацијама, ту операцију спроводе на територији Подгорице, Цетиња и Котора. Ухапшене сумњиче да су блиско сарађивали са кавачким криминалним кланом.

У истој акцији прије два дана ухапшен је службеник Потражне јединице полиције Горан Стојановић.

- На удару истражитеља су они за које се сумња да су преко Скај апликације остваривали недозвољене контакте - рекао је јуче извор Вијести.

Према сазнањима Вијести међу ухапшенима је и више бизнисмена билских кавачком криминалном клану. Предмети у којима се очекује хапшење неколико полицајаца, формирани су након што је СДТ-у из Еуропола стигла последња испорука транскрипата разговора вођених преко криптоване апликације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана