Међу страдалим полицајцима Србин Бобан Ивановић

Агенције
Међу страдалим полицајцима Србин Бобан Ивановић

Скопље - Србин Бобан Ивановић један је од полицајаца страдалих у окршајима са терористичким групама у Куманову, јавља “Блиц”. Број погинулих полицајаца порастао је на осам, а више од 30 је рањено.


За сада су саопштена имена шесторице погинулих.

Из македонског МУП-а синоћ су саопштили да су погинули Жарко Кузмановски /32/, Сашо Самоиловски /32/ и Ненад Серафимовски /28/, док је државна новинска агенција МИА данас објавила имена још тројице страдалих, а ријеч је о Исамедину Османију, Бобану Ивановићу и Горану Илиевском.

Страхује се да би број жртава могао бити и већи.


У Куманову од јутрос спорадични пуцњи, запаљене куће, а рањена су четири полицајца. Број страдалих полицајаца попео се на осам. Дан жалости у Македонији.

Број убијених полицајаца у окршају са терористима у Куманову повећао се на осам, јавила је македонска телевизија Сител.

Још један полицајац који је рањен у јучерашњој пуцњави подлегао је повредама у скопској болници, јавио је раније дописник Б92 из Скопља.

Један полицајац погинуо је данас у сукобу са терористима, док је још један мртав полицајац пронађен приликом рашчишћавања терена.

Како јавља репортер Б92 из Куманова, у јутрошњој пуцњави рањена су четворица полицајаца, двојица теже. Спорадична пуцњава још увијек одјекује.

Мјештани кумановског насеља Дива пакују ствари и напуштају своје домове. Масовно исељавње људи почело је од синоћ.

Градоначелник Куманова је изјавио да ће ускоро бити отворен кол центар за помоћ људима. Предложено је да од сутра нема наставе у кумановским школама јер се не зна колико дуго ће ова ситуација потрајати.

На граници Србије и Македоније нема већих задржавања и присутне су појачане полицијске снаге, а како Б92 незванично сазнаје, албанском становништву није дозвољен прелазак границе.

Министарство унутрашњих послова потврдило је јутрос да полицијска акција у кумановском насељу Дива ипак још није окончана, јавила је агенција МИА.

Полиција је блокирала све путеве ка насељу, а житељи тог дијела града немају струју. Пуцњава и детонације интензивно су се чули у периоду између 6.30 и 7.30, пишу локални медији.

Рејон Куманова, како се наводи, надлијећу хеликоптери и беспилотне летјилице, а очевици тврде да из тог правца још може видјети густ и црни дим.

Репортери РТС-а са лица мјеста јављају да је послије мирне ноћи јутрос поново почела спорадична пуцњава у појединим дијеловима Куманова, а да над Скопљем лети хеликоптер.

Македонски медији јављају да су полицијске снаге и данас распоређене насељу у којем је у суботу дошло до цјелодневног окршаја полиције са терористима, као и да из појединих кућа и даље куља дим.

У суботу је током читавог дана трајао сукоб македонске полиције и наоружане групе која се супротстављала пуцњима из аутоматског оружја, снајпера и гранатама.

Министарка полиције Гордана Јанкуловска потврдила је да је пет полицајаца погинуло у Куманову, а више од 30 повређено, као и да број погинулих цивила још није познат.

Велики број Албанаца у колони аутомобила и аутобуса, сви са кумановским регистрацијама, прелазили су јуче на прелазу Прешево из Македоније у Србију.

Влада Македоније донијела је, на ванредној сједници, одлуку да недјеља и понедјељак, 10. и 11. мај, буду Дани жалости, због погибије припадника безбједносних снага у полицијској акцији откривања и разбијања наоружане терористичке групе у Куманову.

Због Дана жалости, заставе Македоније биће спуштене на поља копља, пренијела је агенција МИА.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана