Међу Пинк Пантерима и 60 Црногораца

Танјуг
Међу Пинк Пантерима и 60 Црногораца

У оквиру групе "Пинк Пантери" идентификовано је 60 особа из Црне Горе, каже директор црногорске Управе полиције Славко Стојановић.

На отварању деветог састанка Оперативне радне групе у оквиру пројекта "Пинк Пантери" у Будви, Стојановић је подсјетио да је пројекат започет 2007. и то као одговор Интерпола на све већи број пљачки јувелирница у свијету.

"Податак да је у разбојништивима, која су обрађивана у оквиру 'Пинк Пантери' пројекта, прошло око 800 лица директно или индиректно одговорних за 370 разбојништава у 35 држава, од којих је преко 60 особа из Црне Горе, уз причињењу штету од 330 милиона еура, недвосмислено указује на проблем са којим се поллиција суочава", навео је Стојановић.

Захваљујући том пројекту, према његовим ријечима, широм свијета је ухапшено више од 200 разбојника, а значајан допринос дала је и црногорска полиција, преноси портал Радио телевизије Црне Горе.

"Већина кључних особа због којих је пројекат и оформљен или су ухапшена, или се за њима трага, или већ служе затворске казне. Због тога можемо рећи да је првобитна 'Пинк Пантер' мрежа починилаца добрим дијелом разбијена", закључио је Стојановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана