Медији: Ухапшена бивша предсjедница Врховног суда Црне Горе

Танјуг
Foto: ин4с

ПОДГОРИЦА- Некадашња предсједница Врховног суда Црне Горе Весна Меденица ухапшена је касно синоћ на Аеродрому у Голубовцима, потврдило је "Вијестима" и Телевизији "Вијести" више извора из Управе полиције (УП).

Према поузданим сазнањима, Меденица је приведена због основане сумње да је починила два кривична дјела - стварање криминалне организације и злоупотреба службеног положаја, наводи портал Вијести.

Како се наводи, Меденица је ухапшена након што је предала путне исправе службеницима граничне полиције. Ноћ је провела у подгоричком Центру безбједности, а већ данас очекује се да буде приведена надлежном Специјалном тужилаштву.

Специјално државно тужилаштво добило је у фебруару од Европола транскрипте разговора сина Весне Меденоице, Милоша и Дарка Лаловића, дугогодишњег телохранитеља његове мајке.

Након што је обављена селекција позива, у марту је и званично потврђено да је Меденица користио криптовани телефон путем којег је уговарао шверц дроге из Колумбије, али и кријумчарење цигарета.

У тим разговорима Меденица је објелоданио да је његова мајка упозната са његовим прљавим пословима и да ће их заштити ако затреба, пишу Вијести.

Специјално државно тужилаштво је, након добијана селектованих разговора, формирало предмет против Милоша Меденице и означило га као једног од организатора криминалне групе.

Весна Меденица је била на челу Врховног суда Црне Горе пуних 17 година, до оставке коју је поднијела крајем 2020. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана