Медији: Хладан туш, Брисел не признаје македонски језик

Танјуг
Медији: Хладан туш, Брисел не признаје македонски језик

СКОПЉЕ - Док у македонском парламенту у узаврелој атмосфери траје расправа о француском приједлогу о укидању бугарског вета и обнављању приступних преговора о приступању Сјеверне Македоније ЕУ, медији су пренијели информацију из Брисела да Европа заправо не признаје македонски језик, већ кажу да је то језик који се говори у Сјеверној Македонији.

Све то дешава се дан након посјете предсједнице Европске комисије Урсуле фон дер Лајен Скопљу, када је посланицима у парламенту изразила поштовање према македонском језику и идентитету.

“Нема сумње да је македонски језик ваш језик. Поновићу ово, нема сумње да је македонски језик ваш језик. Ми то у потпуности поштујемо. Дакле, у ревидираном приједлогу се јасно наводи македонски језик без квалификација из ЕУ”, поручила је данас у Бриселу замјеница портпарола ЕК Дејна Шпинант.

Ова порука је у скопским медијима протумачена као “хладан туш” и додају да је Шпинант рекла да је Фон дер Лајен заправо говорила о језику којим говоре грађани Сјеверне Македоније, пренио је скопски портал Плусинфо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана