Медији: Дио осумњичених за копање тунела у Подгорици побјегао у БиХ

ГС
Медији: Дио осумњичених за копање тунела у Подгорици побјегао у БиХ

ПОДГОРИЦА - Неки од осумњичених за обијање судског депоа из Црне Горе побјегли су 11. септембра, аутобусом на релацији Подгорица - Сарајево, преко граничног прелаза Шћепан поље, а други су границу прешли на Добракову, сазнају "Вијести" из више извора.

То су утврдили тужилаштво и полиција, у истрази крађе доказа из депоа Вишег суда у Подгорици, која је откривена 11. септембра ујутро.

Саговорници „Вијести“ нијсу објаснили ко је од четворице осумњичених српских држављана изашао на ком прелазу.

Они су државу напустили неколико сати након што су у Ботуну оставили комби кориштен за "пробијање" тунела до Вишег суда.

Због чињенице да су опрему сакрили прије него је откривена провала у депо, истражитељи вјерују да су лопови из те судске просторије узели оно за шта су дошли или контаминирали материјалне доказе.

Провјеравају, међутим, да ли им је неко из Вишег суда у Подгорици помагао у одабиру списа предмета, речено је "Вијестима" незванично.

Да сакрију комби и алат коришћен за копање 30 метара дугог тунела, кроз који су крали доказе, према тврдњама тужилаштва помогао им је једини до сада ухапшени у тој истрази, Подгоричанин Предраг Миротић (31).

Основно државно тужилаштво у Подгорици и полиција утврдили су да је он 11. септембра, око три сата послије поноћи, својим аутомобилом наводио комби до мјеста гдје је сакривен, а потом једног од осумњичених вратио до Забјела.

Четворка из Лознице - Вељко Марковић (32), његов стриц Милан Марковић (53), Дејан Јовановић (30) и Владимир Ерић (32), тог дана побјегла је из Подгорице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана