Меденица саслушана по анонимној пријави негирала кривицу

Танјуг
Меденица саслушана по анонимној пријави негирала кривицу

ПОДГОРИЦА - Бивша предсједница Врховног суда Црне Горе Весна Меденица саслушана је јутрос у Специјалном државмном тужилаштву у својству осумњичене за злоупотребу службеног положаја, а у склопу нове истаге коју је отворило Специјално државно тужилаштво (СДТ).

Адвокат Здравко Беговић је новинарима након саслушања рекао да је Меденица саслушана по анонимној пријави а у вези са догађајем са једним судијом са севера, из 2019-2020. године.

Према његовим речима, ради се о анонимној кривичној пријави која на, како је рекао, један бизаран начин описује догађај са којим Меденица нема суштинске никакве везе. Беговић каже да је она изнела одбрану и негирала извршење кривичног дела.

„Догађај који јој наводно стављен на терет апсолутно није био у њеној надлежности као предсједнице Врховног суда, о свему томе је требао одлучивати судски савет. Ради се о једној, морам опет поновити, анонимној пријави. Понављам да је више злурадна него утемељена и очекујем да ће резултат такве пријаве бити онакав какав је и сама пријава да це бити одбачена од тужилаштва“, навео је Беговић, пренео је портал подгоричке Адриа тв.

. Меденица је, иначе, први пут ухапшена у априлу прошле године, и СДТ је терети да је дио криминалне организације коју је формирао њен син Милош. Ванрасправно веће Вишег суда потврдило је 15. фебруара оптужницу против Милоша и Весне Меденице и криминалне групе. Званично, Специјално државно тужилаштво оптужницу је предало 17. октобра 2022. године.

У том поступку, Меденицу терете за примање мита, противзаконити утицај и навођење на противзаконити утицај и злоупотребу службеног положаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана