Меденица приведена на саслушање

СРНА
Foto: Aгенције

ПОДГОРИЦА - Бивши предсједник Врховног суда Весна Меденица стигла је око 20.00 часова у зграду Специјалног државног тужилаштва (СДТ), гдје ће је саслушати специјални тужилац Наташа Бошковић, јавља Срна са лица мјеста.

Правни заступник Меденице је адвокат Здравко Беговић, који је раније стигао у Тужилаштво.

Меденица је требало да буде саслушана у СДТ-у око 17.30 часова, али јој је позлило и након боравка у Клиничком центру колима полиције је доведена у зграду СДТ-а.

Меденица је приведена због основане сумње да је починила кривична дјела стварање криминалне организације и противзаконит утицај.

Она је ухапшена синоћ иза 22.00 часа на подгоричком аеродрому Голубовци, на лету за Београд.

Меденица је била на челу Врховног суда 17 година, до оставке коју је поднијела крајем 2020. године.

Вучуровић је за црногорске медије изјавио да је толико доказа против бивше предсједнице Врховног суда Весне Меденице да је њено хапшење морало да се деси чак и у оваквој држави која је деценијама у чељустима мафије.

"Видјећемо, међутим, да ли се ствари у земљи заиста мијењају и да ли рука правде долази по оне који су били "темељ Ђукановићевог злочиначког режима или је ово нека друга ствар", поручио је Вучуровић, који је предсједник скупштинског Одбора за људска права и слободе.

Он тврди да не треба правити превелику еуфорију око овога хапшења, већ сачекати да се види да ли је ријеч о некој игри или је заиста у питању спремност да се крене у обрачун са корупцијом и организованим криминалом.

"Не смијемо заборавити чињеницу да Меденица и слични нису неки изоловани случајеви, већ да су све радили уз знање и под заштитом /предсједника Црне Горе и ДПС-а/ Мила Ђукановића, да су представљали један од снажнијих дијелова тога картела", оцјењује Вучуровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана