Матурант из Умага пао са петог спрата

СРНА
Матурант из Умага пао са петог спрата

ЗАГРЕБ - Седамнаестогодишњак из Умага, ученик завршног разреда поречке Средње школе "Мате Балота", погинуо је на екскурзији у Прагу када је пао са петог спрата зграде, гдје је био у изласку са друговима и четири професора.

Директор те средње школе Крешимир Бронић рекао је да је ученик прешао преко ограде терасе клуба и пао са висине петог спрата.

Он је додао да вјерује да је био несрећан случај.

"Чекамо записник увиђаја који је обавила чешка полиција. То се догодило у Прагу пола сата послије поноћи у клубу гдје су били сви ученици, професори и водичи агенције који су били у пратњи", рекао је Бронић хрватским медијима.

Остали ученици који су били на путовању вратили су се кућама протекле ноћи.

Бронић је рекао да ће настава сутра бити одржана, али да долази Тим за кризне интервенције који ће пружити психолошку помоћ свим ученицима који су били на путовању.

Директор туристичке агенције која је организовала екскурзију Флорис Милохановић рекао је да ово први пут у 30 година да се тако нешто догодило.

Он је навео да су родитељима понудили сву могућу помоћ за пут у Праг, своје водиче, партнере.

"Не знамо што се догодило те вечери, али полиција је искључила могућност насилне смрти па су дјеца пуштена да се врате у Хрватску. Податке полицијских извјештаја са лица мјеста немамо и то ће вјероватно ићи посредством амбасаде. Колико знам обдукција тијела ће бити сутра, па ће оно бити враћено у Хрватску", испричао је власник пулске агенције.

Он је додао да је био несрећан случај који се догодио у ноћи између петка и суботе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана