“Маслинијада” у Бару у част најстаријој маслини у Европи

Анита Јанковић-Речевић
“Маслинијада” у Бару у част најстаријој маслини у Европи

Бар - Улице црногорског града Бара у новембру ће одисати добром забавом, јер град организује “Маслинијаду”, популарну манифестацију посвећену 2.242 године старој маслини, која је најстарије стабло маслине у Европи.

Организатор “Малсинијаде”, која представља спој забаве и дегустације локалних производа, је Туристичка организација Бара, из које истичу да очекују велики број посјетилаца, посебно из БиХ, који су радо виђени гости на Црногорском приморју.

Додају да ће се у том дијелу године у Бару одржати и низ других манифестација, попут “Коштанијаде” и “Фестивала вина”, који на прави начин осликавају традиционално насљеђе барске општине.

Иначе, град Бар је ове године забиљежио рекордну посјету туриста током љетне сезоне, а у постсезони гостима нуди разноврстан садржај, међу којима се посебно издваја Панорамска рута, на којој се може видјети спајање Скадарског језера са Јадранским морем, што је једна од најљепших природних атракција овог приморског града.

Цијене смјештаја у овом дијелу године су више него повољне и приватни смјештај се може изнајмити за шест евра, а хотелски на бази полупансиона већ од 20 евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана