Мартиновић признао уништавање документације АНБ

Срна
Мартиновић признао уништавање документације АНБ

ПОДГОРИЦА - У Црној Гори се наставља саслушање бивших припадника Агенције за националну безбедност (АНБ), који се сумњиче за незаконито прислушкивање и праћење одређених особа и уништавање документације тајне службе с тим у вези прије промене власти у тој држави.

Према писању подгоричких Вијести, бивши директор АНБ Дејан Перуничић, смјењени начелници сектора Лука Булатовић и Срђа Павићевић, као и службеник Михаило Мартиновић саслушани су јуче на основу сумњи да је у тој служби постојао “тајни одред” који је мимо законских прописа прислушкивао и пратио грађане, а потом уништио ту документацију.

Према сазнањима Вијести, Мартиновић је на саслушању потврдио све наводе у пријавама које је поднио предложени кандидат за директора АНБ и тренутни вршилац дужности Дејан Вукшић.

По налогу специјалне тужитељке Стојанке Радовић, у својству грађанина раније је саслушан и смењени начелник Данило Грозданић.

Специјално државно тужилаштво почетком прошле седмице формирало је предмет, а након што им је стигло изјашњење и пријава Вукшића, наредног дана је достављен налог за спровођење истражних радњи и саслушање службеника.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана