Маровићу 22 мјесеца затвора

Агенције
Маровићу 22 мјесеца затвора

Подгорица - Виши суд у Подгорици усвојио је јуче споразум о признању кривице који је бивши предсједник Србије и Црне Горе Светозар Маровић постигао са тужилаштвом, а према којем пристаје на казну од 22 мјесеца затвора и новчану казну од 50.000 евра.

Према овом споразуму, бивши функционер владајућег ДПС-а је дужан и да држави Црној Гори врати 1,1 милион евра.

У овом споразуму он је оптужен за предмете "Доњи булевар", "Сеоски пут у насељу Крапина", "Копирајт" и "Проперти инвестмент".

На сајту Вишег суда наводи се да је споразум о признању кривице закључен између Специјалног државног тужилаштва и Маровића због продуженог кривичног дјела злоупотреба службеног положаја путем подстрекавања, извршеног на организован начин и продуженог кривичног дјела превара, извршеног на организован начин.

Против тог рјешења Маровић, који је високи функционер Демократске партије социјалиста, може да уложи жалбу у року од три дана.

- Након што рјешење о усвајању споразума о признању кривице постане правоснажно, суд ће најкасније у року од три дана донијети пресуду којом се оптужени проглашава кривим у складу са усвојеним споразумом - наведено је на сајту Вишег суда.

Након рочишта одржаног 1. септембра Маровић је изјавио да је само он крив за ситуацију у којој се нашао те да за кривична дјела нису криви ни његова породица, нити странка ДПС.

Маровић је потписао два споразума о признању кривице за укупно осам случајева, због намјештања послова одређеним компанијама приликом уговарања градње Доњег булевара у Будви, пута у селу Крапина, градње колектора у Бечићима, као и за случајеве "Проперти инвестмент", "Копирајт", "Пријевор", "Јаз" и "Ти кју Плаза". Означен је као организатор криминалне групе.

Цијела породица умијешана у афере

Због малверзација приликом продаје општинског земљишта у Будви прошле године је ухапшена и кћерка Светозара Матовића Милена, а неколико мјесеци касније и његов син Милош. Због сумње да је оштетила буџет општине, раније је била приведена и пуница Милоша Маровића Драгица Поповић, а прошлог мјесеца је споразум о признању кривице за неколико афера у Будви потписао и Маровићев брат Драган.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана