Маровић остаје у притвору

Агенције
Маровић остаје у притвору

Подгорица - Функционер ДПС-а Светозар Маровић остаће у притвору јер је Апелациони суд Црне Горе одбио жалбу његовог адвоката Здравка Беговића.

Беговић каже да Апелациони суд сматра да је притвор неопходан због могућег утицаја на свједоке који ће додатно бити саслушани.


"Имам информацију из Тужилаштва да би саслушања требало да почну већ ове седмице, па ћу након тога реаговати у вези са правима мог клијента", рекао је Беговић.

Из Апелационог суда саопштено је да је првостепени суд правилно утврдио да постоји основана сумња да је Маровић извршио продужено кривично дјело злоупотреба службеног положаја путем подстрекавања на организован начин, те да истрага у досадашњем току притвора није завршена из објективних разлога.

У образложењу Апелационог суда наведено је и да је Маровићу потребно продужити притвор јер је кривично дјело за које је окривљен посебно тешко, како због начина извршења, тако и због настале посљедице.

"Ријеч је о кривичном дјелу за које се по закону може изрећи казна затвора од 10 година, па је притвор нужан ради несметаног вођења кривичног потупка", наводе из Апелационог суда.

Маровић је осумњичен да је злоупотријебио службени положај у случајевима "Те-ку Плаза", "Јаз" и "Пријевор", које је Специјално тужилаштво спојило у један предмет. Окривљени су у овом случају, како се сумња, оштетили буџет општине Будва за 11.400.000 евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана