Маровић: Митрополија црногорско-приморска симбол Црне Горе

Срна
Маровић: Митрополија црногорско-приморска симбол Црне Горе

ПОДГОРИЦА- Бивши предсједник државне заједнице Србија и Црна Гора Светозар Маровић сматра да Закон о слободи вјероисповјести треба повући и да су захтјеви власти неозбиљни и трагични, наглашавајући да је Српска православна црква (СПЦ) канонска црква у Црној Гори и да је Митрополија црногорско-приморска симбол те земље.

Он је подсјетио да је закон сличан Закону о слободи вјероисповијести планиран и раније да се донесе у Црној Гори, али да је повучен када су се против њега побунили он и бивши предсједник Црне Горе Филип Вујановић.

Маровић је подсјетио да је Његово високопреосвештенство митрополит Амфилохије водио њега и Ђукановића да добију благослов од, сада блаженопочившег патријарха српског Павла, и да је имао разумијевања за бројна политичка и јавна питања.

Он је оцијенио да сукоб Ђукановића са СПЦ проистиче из његове идеолошке позиције и политичког плана, јер сматра да ће на тај начин заокружити црногорски идентитет и државу и то у тој интерпретацији да је Црна Гора само црногорска и оних грађана који су Црногорци и гласају за ДПС, преносе црногорски медији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана