Марковић: Предсједник општине ангажовао приватно обезбјеђење из Никшића

Срна
Марковић: Предсједник општине ангажовао приватно обезбјеђење из Никшића

ПОДГОРИЦА- Актуелни предсједник будванске општине Владимир Булатовић ангажовао је приватно обезбјеђење из Никшића и потписао уговор са том фирмом, рекао је данас премијер Црне Горе Душко Марковић.

"У Будви је ангажовано приватно обезбјеђење из Никшића", рекао је Марковић у парламенту, након што је посланик Демократског фронта Славен Радуновић затражио од њега да одговори ко су људи у згради општине Будва у мајицама на којима пише "Обезбјеђење" и који, како је навео, без овлаштења одређују ко може да уђе у тај објекат.

Марковић је навео да на то питање Радуновића не треба да одговара јер није надлежност Владе гдје које приватно обезбјеђење ради.

"Али, због тога што је Радуновић посланик и замолио ме је да то провјерим - приватно обезбјеђење је из Никшића, ангажовао га је актуелни предсједник општине и потписао уговор са њима", каже Марковић.

Испред зграде општине Будва јутрос се поново окупио значајан број грађана, након што су припадници приватног обезбјеђења саопштили да ће улазак у зграду општине дозволити само запосленима који су на списку.

Улазак је забрањен смијењеном предсједнику општине Будва Марку Царевићу, његовом шефу кабинета Николи Јовановићу, потпредсједнику општине Марку Марковићу и појединим начелницима служби.

Марковић је рекао да у згради општине нема ниједног запосленог, осим припадника непознатих агенција за обезбјеђење за које не знају како су ангажовани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана