Марковић предао дужност Кривокапићу: Приоритет нове владе бољи стандард грађана

Срна
Марковић предао дужност Кривокапићу: Приоритет нове владе бољи стандард грађана

БАЊАЛУКА - Црна Гора добила је у петак нову владу, а одлазећи премијер Душко Марковић предао је јутрос дужност новоизабраном предсједнику Владе Здравку Кривокапићу.

Предсједник нове Владе Црне Горе и досадашњи премијер констатовали су да је неопходно одржати инвестициони циклус и унаприједити стандард грађана.

- Саговорници су размијенили мишљење о амбијенту између избора двије владе који је окарактерисала здравствена криза и захтјевна економска ситуација - саопштено је из кабинета предсједника Владе Црне Горе.

Кривокапић је захвалио за конструктиван приступ и као корисне оцијенио ресорне састанке који су претходили формирању 42. Владе Црне Горе.

- Наш задатак је да на најбољи начин, користећи људски капитал, радимо за заједничко добро свих грађана Црне Горе - нагласио је Кривокапић и истакао да је формирање овакве Владе једини исправан пут за Црну Гору у овом тренутку.

У саопштењу се наводи да је Марковић информисао о реализацији капиталних инфраструктурних пројеката са посебним акцентом на развој Сјевера и истакао да је најважнији задатак нове Владе да што прије усвоји буџет ради очувања развојног моментума и несметаног функционисања система у цјелини.

Састанку су присуствовали генерални секретар Владе Црне Горе Божо Милоњић и шеф кабинета предсједника Владе Ивана Маловић.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана