МАНС: Син бившег Врховног државног тужиоца у пратњи Дарка Шарића

Танјуг
Foto: Aгенције

ПОДГОРИЦА- Црногорска невладина организација МАНС објавила је на Твитеру фотографију на којој је син бившег Врховног државног тужиоца Црне Горе Ивице Станковића у пратњи Дарка Шарића уочи суђења за прање преко 20 милиона евра у априлу у Београду.

Алекса Станковић, син бившег ВДТ Ивице Станковића фотографисан је, додаје се, почетком априла ове године у друштву Дарка Шарића, нарко-боса оптуженог за међународни шверц 5,7 тона кокаина у Европу и прање преко 20 милиона евра за које се сумња да су стечене продајом наркотика.

На питање Истраживачког центра МАНС-а којим поводом је био у друштву Шарића, Алекса Станковић није дао одговор.

Фотографије су, наводи се, настале 6. априла ове године у Немањиној 9, у Београду, испред улаза у Апелациони суд где је тог дана завршено излагање жалби на пресуду којом су Шарић и његова група осуђени за прање више од 20 милиона евра. Напомину да су фотографије Истраживачком центру МАНС-а уступиле колеге из београдског КРИК-а.

Подгорички портал Дан преноси да је завршетку суђења за прање новца присуствовао и сам Дарко Шарић који је у Апелациони суд дошао у пратњи два припадника обезбеђења.

Са њим је био и Небојша Јестровић, један од његових најближих сарадника, такође оптужен за прање новца, али и, како сведоче фотографије, Алекса Станковић, син бившег Врховног државног тужиоца Црне Горе.

Алекса Станковић је по занимању адвокат и члан је Адвокатске коморе Црне Горе, али није јасно у ком капацитету је почетком априла налазио у друштву Шарића непосредно пред поменуту седницу Апелационог суда у Београду.

Једна од фотографија, наводи се, које су снимљене тог дана показују и присан однос између Алексе Станковића и Небојше Јестровића.

Иако су медији до сада о односима између породица Станковић и Шарић углавном извештавали на нивоу шпекулација о приватним релацијама између Алексе Станковића и Шарићеве ћерке, до сада није било индиција да син бившег ВДТ-а познаје неког из Шарићеве групе која је оптужена за прање новца.

На једној од фотографија је, додаје се, забележено присно руковање Станковића и Јестровића, непосредно пре уласка у суд. Истраживачки центар МАНС је Алекси Станковићу упутио и питања у вези са околностима које су довеле до познанства са Јестровићем, али до објаве овог текста нису добили одговор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана