МАНС пријавио Абазовића и Аџића због пута у Емирате

Танјуг
Foto: in4s.net

ПОДГОРИЦА - Невладина организација МАНС предала је Агенцији за спречавање корупције (АСК) захтјеве за покретање поступка против актуелног потпредсједника Владе Црне Горе у техничком мандату и мандатара Дритана Абазовића и његовог савјетника Филипа Аџића, због тога што нису одбили поклон у виду плаћеног путовања и трошкова боравка у Дубаиу и Абу Дабиу (УАЕ) у децембру прошле године.

Абазовић и Аџић боравили у Уједињеним Арапским Емиратима о трошку Мохамеда Ал Шаибанија, који је на челу Краљевског суда и извршни директор „Инвестмент Цорпоратион оф Дубаи“ (ИЦД), компаније која је власнк Порто Монтенегра у Тивту.

МАНС у саопштењу, које преноси портал РТЦГ, указује да је према Закону о спречавању корупције, јавним функционерима забрањено примање поклона мимо протоколарних, и пригодних - вриједности до 50 евра, а нарочито поклона који су у вези са вршењем јавне функције.

Према одредбама овог закона, наводи се, Абазовић и Аџић су морали да одбију поклон плаћеног путовања и трошкова боравка.

Дужни су били и да о томе сачине писани извјештај влади, односно Генералном секретаријату владе.

Абазовић и Аџић, наводи се, ништа од тога нису учинили.

МАНС је још једном позвао АСК да без одлагања испита све околности везане за Абазовићев пут у Емирате, али и да сличне случајеве који су већ годинама отворени пред Агенцијом, коначно доведе до краја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана