Мандић:Ђукановицев говор очајника и потрошеног политичара

Танјуг
Мандић:Ђукановицев говор очајника и потрошеног политичара

ПОДГОРИЦА - Један од лидера Демократског фронта (ДФ) Андрија Мандић оцијенио је данас да је наступ Мила Ђукановића, у интервјуу хрватском „Јутарњем листу“ -“ говор очајника, потрошеног политичара и човјека који је главни кривац за тридесетогодишњу пљачку, недела и пропаст црногорског друштва“.

У изјави за Танјуг, Мандић истиче да сада на заласку своје политичке каријере, Ђукановић признаје да је остао без међународне подршке, да је остао без подршке народа, али покушава да се рехабилитује уз помоћ неких политичара из окружења, „првенствено Хрватске, ФБиХ и лажне државе Косово“.

-Ђукановићево помињање да је на сцени покушај да Србија жели Косово, али без Албанаца и Црну Гору, али без Црногораца, представља лицемерство, јер је он заправо тај који је здушно подржао етничко чишћење Срба на Косову и Метохији и јавно запријетио, током изборне кампање 2020. године, да ће 30. августа бити тијесно СПЦ и Србима у Црној Гори и припремао им тракторе за пут у једном правцу - подсјећа Мандић.

Не забрињава, истиче, „дезоријетисани Ђукановић колико покушаји тих структура из комсилука које желе да га врате у игру“.

-Наредни дани морају показати гдје се Црна Гора данас налази и којим путем намерава да крене. Једино ми, грађани Црне Горе, можемо дати одговор какву Црну Гору желимо: да ли желимо да Црна Гора буде демократска држава или не, да ли ми можемо да освојимо слободу и изградимо институције, да ли можемо да развијемо нашу економију и запослимо младе људе, и кљућно: да ли до тих циљева можемо доћи са Милом Ђукановићем као кључним доносиоцем одлука - поручио је Мандић.

Ђукановић, који је означен као организатор демонстрација на Цетињу против устоличења митрополита Јоаникија, тврди да су у Црној Гори тим чином „озбиљно“ нападнути, како каже, грађански и секуларни карактер ове државе и њена европска перспектива и за то поново оптужује Србију и Александра Вучића, Српску православну цркву и Русију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана