Мандић:Ђукановић је доказао да нема бесплатног ручка

Танјуг
Foto: agencije

ПОДГОРИЦА - Један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић поручио је данас да је предсједник ДПС и предсједник Црне Горе Мило Ђукановић јасно поручио да нема бесплатног ручка, а камоли бесплатне подршке његове странке за формирање нове владе, као и да је ово посљедња фаза враћања ДПС на власт.

„Ко се год ухватио са ДПС-ом нестао је са политичке сцене, а и сад се такав сценарио спрема“, упозорио је Мандић на конференцији за новинаре сазваној да би одговорио на синоћне оптужбе које је, како је навео, у опасном интервјуу за Радио Црна Гора изнео Ђукановић.

„ДФ и ДПС треба да укрсте аргументе да не би одлучивали они који имају два три мандата“, рекао је Мандић и истакао да је Ђукановићев интервју обиловао читавим низом опасних формулација, подметањима и пропагандама.

„Сви су имали прилику да се увере како је монтиран читав поступак око лажног државног удара (2016. године)...Ђукановић је доказао да нема бесплатног ручка, а камоли бесплатне подршке. Они неће одустати од тога да држе икакву реч, сем оне главне“, рекао је Мандић.

Социјалистичкој народној партији и ГП УРА је поручио да их чека судбина Позитивне Црне Горе.

„Ко се год ухватио са ДПС-ом нестао је са политичке сцене, а и сад се такав сценарио спрема“, рекао је Мандић и истакао да се не може очекивати од неких људи који су постали министри, да могу да одреде посао транзиције друштва и његов прелаз од аутократског до демократског.

„Опасни интервју Ђукановића је порука за све нас, али и за УРА и СНП. Улазимо у завшну фазу повратка ДПС на власт у Црној Гори, ово је један од момената кад је озбиљним партијама важно упозорење. Надамо се да ће ово допринети до мозгова СНП-а и УРА, да Ђукановић жели ДПС да врати на власт“, поручио је Мандић.

Председник Покрета за промјене Небојша Медојевић истакао је да су маске пале, као и да црногорска јавност треба да зна да је ДФ спречен да на основу изборне воље грађана врши власт у Црној Гори.

Упозорио је да свако ко прави дилове са Ђукановићем мора да зна да прави дилове са мафијом и највећим клановима овог дела Европе.

„ДФ ће урадити све да спречи прекрајање изборне воље грађана. И Абазовић и Јоковић нек оставе причу о европскј влади, ово је влада са мафијом“, поручио је Медојевић и истакао:

„Ђукановић дијели и радикализује Црну Гору. Жели да се прати његова агенда, ми из ДФ-а имамо своју агенду. Остајемо на бранику виталних интереса Црне Горе. За нас Ђукановић није председник него криминалац и лопов. Не постоји ни једна политичка ситуација која ће оправдати наш однос према њему, осим овог који већ имамо“, навео је Медојевић.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана