Мандић: Вријеме за реконструкцију истекло, слиједи нова влада

Танјуг
Мандић: Вријеме за реконструкцију истекло, слиједи нова влада

ПОДГОРИЦА - Један од лидера Демократског фонта Андрија Мандић саопштио је данас да је за тај савез истекло вријеме за реконструкцију владе Црне Горе и да је време за избор новог извршног тијела са новим премијером.

-Нажалост дошао је тренутак да констатујемо да што се тиче ДФ-а завршава ова фаза око реконструкицје владе и покрећемо нову иницијативу избор нове владе, новог премијера, нових министара - рекао је Мандић на конференцији за новинаре.

За ДФ, прецизирао је, данас је готова фаза око реконструкције владе Здравка Кривокапића и да је време за избор нове владе.

Мандић је рекао и да са данашњим обраћањем новинарима почиње нова фаза политичког живота у Црној Гори.

-Претходних дана били смо спремни да подржимо реконструкцију владе Здравка Кривокапића. Имало је довољно простора, времена, снаге да сви који утичу на ову одлуку да нам дају позитиван одговор...Нажалост дошао је тренутак да констатујемо да се због Дритана Абазовића, УРА и Здравка Кривокапића, што се тиче ДФ-а завршава ова фаза око реконструкицје владе... - рекао је он.

Подсјетио је и да је ДФ одавно незадовољан резултатима владе.

-Грађани неће трпјети због ове одлуке али не можемо трпјети да имамо владу која нема подршку парламента. Зато је најважније да се отвори нови политички процес и позивамо све партнере из већине да се изјасне о нашем предлогу. Пружили смо руку и око реконструкције и данас је пружамо ка људима из већине - навео је Мандић.

Истакао је да ће све приједлоге који у међувремену буду стизали у парламент, сматрати нелигитимним.

Мандић је рекао и данас неће одговарати на питања новинара, јер им је важно да се пренесе порука који су имали да саопште.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана