Мандић: Српски народ дочекује Божић јединствено

Танјуг
Foto: гс

ПОДГОРИЦА - Предсједник Нове српске демократије и један од лидера Демократског фронта, Андрија Мандић, честитао је Божић патријарху српском Порфирију, митрополиту црногорско-приморском Јоаникију, архијерејима и свим вјерницима Српске православне цркве и истакао да српски народ дочекује Божић јединствено.

Мандић каже да српски народ Божић дочекује јединствено, као што је на литијама заједнички и достојанствено одбранио своју Српску православну цркву, обичаје и претке.

"Надам се да ће Господ наградити наш страдални народ на Косову и Метохији, Републици Српској, Србији и свим крајевима гђе живе Срби за све што су учинили кад је било најтеже за браћу у Христу на простору Црне Горе", казао је Мандић.

Мандић је пожелео да велики дан Христовог рођења окрепи све у овим тешким временима великих изазова када је, какоје навео, цијели свијет на многобројним искушењима.

“Рођењем Богомладенца Христа, почело је ново доба које је заувек променило човечанство. Борба за православне светиње је непрестана и стално са собом носи потребу хришћанске истрајности. Непријатељи наше вере и мајке Цркве не мирују и траже сваки повод за нове нападе на часни крст, монаштво и свештенство“, навео је Мандић на фејсбук профилу Демократског фронта.

Он је захвалио епископу Иринеју на подршци, разумевању и стрпљењу у борби народа за светиње, а Јоаникију на достојном чувању трона Св. Петра Цетињског.

Мандић се, такође, захвалио и епископу будимљанско-никшићком Методију на ревносној служби у корист своје пастве.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана