Мандић: Србија се учвршћује као лидер региона и пожељан партнер

Срна
Мандић: Србија се учвршћује као лидер региона и пожељан партнер

ПОДГОРИЦА - Предсједник Нове српске демократије Андрија Мандић је Српској напредној странци и предсједнику Александру Вучићу честитао побједу на изборима и поручио да се Србија учвршћује као лидер региона и пожељан партнер.

"Гледајући како свако мало отварате путеве, нове фабрике са великим бројем радних мјеста, а истовремено разговарате и сарађујете са представницима највећих и најмоћнијих земаља свијета, постајемо још незадовољнији односом власти у Црној Гори према својој земљи, у којој у 14 година од одвајања од Србије нису успјели да доврше нити један ауто-пут ни да отворе било које постројење које запошљава већи број радника", наведено је у Мандићевој честитки. 

Мандић, који је и члан предсједништва ДФ-а, навео је да чињенице говоре да је више урађено у Србији за осам година, него што је власт у Црној Гори урадила за тридесет година управљања. 

"Зато и одбијају сваку могућност економске сарадње са нама најближом земљом која би била на корист свих грађана Црне Горе", оцијенио је Мандић. 

Он сматра да ће буђење и покрет народа који се десио у Црној Гори довести до дуго чеканих промјена које су неопходне у моралној и економској обнови земље. 

Мандић је најавио да од јесени крећу истим путем прогреса и напретка, који подразумјева и највећу могућу сарадњу са Србијом која се полако, али сигурно учвршћује као лидер региона и пожељан партнер. 

"Драги пријатељу, још једном честитам за одличан резултат и желим да наставите са вођењем успјешне политике која чини Србију јачом, а читав српски народ поносним", написао је Мандић у писму Вучићу поводом побједе на парламентарним изборима.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана