Мандић: Спајић покушава да прекроји изборну вољу грађана

Танјуг
Мандић: Спајић покушава да прекроји изборну вољу грађана

ПОДГОРИЦА - Један од лидера коалиције За будућност Црне Горе Андрија Мандић изјавио је да лидер Покрета Европа сад и мандатар Милојко Спајић покушава на све начине да прекроји изборну вољу грађана.

Мандић, предсједник Нове српске демократије, навео је да Спајић покушава да из Владе истисне коалицију За будућност Црне Горе, односно аутентичне представнике Срба, а да раширених руку дочека странке које су до посљедњег дана владавине Мила Ђукановића биле уз њега.

-Како се синоћ чуло након Главног одбора Покрета Европа сад, коалиција За будућност Црне Горе не може у владу због недостатка искрености: у нашу искреност се сумња, а у Мехмета Зенку, са листе ДПС-а, ни најмање. Спајићу се посебно допада искреност Бошњачке странке, која је радила да Мило Ђукановић побиједи, а да изгуби Јаков Милатовић - навео је Мандић у писаној изјави.

Према његовим ријечима, “да су се питали политичари из Бошњачке странке, Милатовић данас не би био предсједник Црне Горе, а Спајић не би био мандатар”.

-Спајићу се више допада искреност поражених 30. августа него искреност оних који су демократски побиједили криминални режим Мила Ђукановића. Да ли се таква искреност од нас тражи, да згазимо већинску вољу народа, да му окренемо леђа и будемо за нове и старе подјеле, да кажемо оно што не мислимо и будемо за оно у шта не вјерујемо - упитао је Мандић.

Он је навео да је коалиција За будућност Црне Горе “искрено поступила и у разговору код предсједника Црне Горе”.

Он је рекао да из те коалиције позивају Милатовића “да прекине ћутање и ради посао за који су га изабрали грађани Црне Горе, а међу њима у великом проценту и гласачи За будућност Црне Горе”.

-Сада желимо да остваримо и наредне циљеве, међу којима су економски просперитет, владавина права, обрачун са криминалом и корупцијом, борба против дискриминације, а нарочито демонтажа бившег режима, како се више никада не би десило да Црном Гором завлада Мило Ђукановић и његова хоботница - закључио је Мандић.

Мандатар Милојко Спајић саопштио је да Покрет Европа сад има већину за формирање нове Владе Црне Горе и најавио да ће предсједник Скупштине бити лидер Демократа Алекса Бечић.

На питање је ли је дефинитивно да коалиција За будућност Црне Горе коју предводе Милан Кнежевић и Андрија Мандић неће бити дио Владе, Спајић је одговорио да јесте и да су пет пута одбили понуде.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана