Мандић: Солидарност са Србима на Kосову и Mетохији

Срна
Мандић: Солидарност са Србима на Kосову и Mетохији

ПОДГОРИЦА - Један од лидера Демократског фронта /ДФ/ Андрија Мандић исказао је потпуну солидарност српског народа из Црне Горе са сународницима на Косову и Метохији који су приштинској администрацији поручили да не прихватају да се тај простор етнички очисти од Срба.

Мандић је оцијенио да је српски народ на Косову и Метохији показао одлучност и да су послали поруку да не прихватају да буду асимиловани тако лако, или да буду протјерани.

"Наш народ је организован веома добро и тражи поштовање онога што је раније потписано, прије свега формирање Заједнице српских општина", истакао је Мандић.

Мандић је указао на чињеницу да приштинска администрација жели да кроз одлуку која се односи на таблице и личне карте изврши додатни притисак према грађанима српске националности и добије оно што јој је потребно у том својеврсном заокруживању независности, а истовремено није спремна да испуни ниједну од обавеза које је преузела пред међународним фактором.

"Добро је што се умијешала америчка администрација и добро је што је та одлука помјерена мјесец дана, али није добро што смо имали такву врсту притиска", оцијенио је Мандић.

Власти самопроглашеног Косова саопштиле су у петак, 29. јула, да од 1. августа неће признавати документе издате у Србији, те да ће они који их посједују добити привремене дозволе приликом доласка на Косово и Метохију.

Саопштење је довело до тензија на граничном прелазу. Срби су блокирали путеве на сјеверу Косова и Метохије, што је навело Приштину да одгоди увођење ограничења уласка до 1. септембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана